lauantai 19. tammikuuta 2013

Etelä-Koreaaan !! 34 Dayz Left

Elikkäs täällä kirjottelee 17 vee Porvoossa asuva tyttö, joka suuntaa helmikuussa nokkansa kohti Etelä-Koreaa. Mut on siis valittu YFU:n vaihtariks vuodelle 2013-2014. Tarkka lähtöpäivä on 22.2 lennolla, joka lähtee 17.30 Helsinki-Vantaalta. Tänä vuonna meitä lähtee YFU:n kautta Etelä-Koreaan semmonen kuus päinen tyttö joukko. Ja oon iha super innoissani koska meil synkkaa tosi hyvi. Ollaan keritty jo nähäkki pari kertaa ennen valmennusta.

MIKSI ETELÄ-KOREA?
Jeps voin rehellisesti sanoa, että suurin osa mun sukulaisista ja kavereista pitää mua hitusen hulluna koska lähden Koreaan. Tuntuu ettei se yleisesti kuulu edes ihmisten maailman kartalle. (paitsi nyt ku PSY <333)
Mulle itelleni on kuitenki ollu alusta asti selvää, että jossain päin Aasiaa mä haluan viettää vaihto vuoteni. Ja tämä yksinkertaisesti siksi, että oon ihan muksusta asti ollu kiinnostunu kaikesta aasialaisesta. (Siitä päivästä asti ku olin neljä ja iskä nauhotti mulle telkasta Totoron ja rakastuin)
Ja näin sitte kävi, että mut hyväksyttiin kahen eri järjestön kautta vaihtoon. AFS:n kautta Japaniin ja YFU:n kautta Koreaan. Kävin siinä viikon verran kovaa taistoa itteni kanssa, että kumpaako mä nyt oikeesti haluan. Ja tajusin lopulta että kusetan itteeni, jos väitän että haluun jonnekki muualle kun KOREAAN. Joten valinta oli loppujen lopuks ihan selvä ja mä uskon et Etelä-Korea on just se mun maa =)
Oon iha äärettömän kiinnostunu kaikesta Koreaan liittyvästä. Niin outoja ja käsittämättömiä kun korealaiset ja niitten tavat onki mä haluun oppii tuntemaa ne. Ja mä_HALUAN_oppia sen kielen !! Helppoohan tää kaikki ei tuu olee, mut parhaani mä lupaan yrittää :)


10-11.1 meillä oli tosiaa YFU:n lähtövalmennus Japaniin ja Etelä-Koreaan lähteville. Siellä käytii läpi kaikkee yleishyödyllistä vaihto vuotee liittyen niiku viisumi ja vakuutus asiaa (pläääh en tajunnu mitää xd) Ja sit entiset korea ja japsi vaihtarit kerto meille kaikkee hurjaa niiden omista vuosista. Ja voin jo nyt todeta, että tuun kärsimää kulttuuri shokista seuraavat puol vuotta vähintään ==) En ees tiiä miltä kulttuuri shokki tuntuu, mut ei ilmeisesti kovin hyvältä.
Yövyttii hostellissa (eka reaktio oli et hyi se on se kauhuleffa haluun hotellii xd) joka osottautuki iha sika ihanaks paikaks. Oli muutenki toosi kiva viikonloppu, kun kerkes tutustua hyvin kaikkii (myös japsi vaihtareihi) ja tuli tosi paljon hyödyllistä tietoo kaikista pikku jutuistaki. Ja ite ainaki sain tosi paljon varmuutta lähtemiseen. 

Korea ja Japani vaihtari 13-14...ei tosin kaikkii


Tällä hetkellä kamppailen viisumin haun kanssa ja ja ravaan lääkärissä hakemassa rokotteita yms yms. Kouluun on pikkasen vaikee keskittyy ja mietin kuinka mä tuun selviimää koeviikosta täysjärkisenä koska ajatus harhailee koko ajan Koreaan. Joten se siitä lukemiseen keskittymisestä.
Lisäks me korealaiset odotetaan malttamattomina isäntäperheitä joiden pitäis tulla tässä iha pikapuolin. (TOIVOTTAVASTIII !!) Ja tsekkaan sähköpostin about 10 kertaa päivässä josko ois tullu jotai. MÄ HALUAN JO PERHEEEN ;____; ♥ Voi tätä jännityksen määrää.